Hozzávalók 4 személyre: 13 dkg
rétesliszt, 7 dkg cukor, 1 db tojás, 7 dkg vaj, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 5 dkg
mák, 5 dkg lekvár, 5 dkg túró, fahéj, egy csipet só.
Elkészítése: Az előre elkészített
kovász segítségével összeállítjuk a tésztát, majd 1 órát állni hagyjuk. (tej +
élesztő +cukor +liszt = kovász)
Töltelék: Háromféle töltelékkel
töltjük meg a pogácsát:
1. darált mák, cukor és tej,
melyet fokozatosan adagolunk.
2. Túró, cukor, fahéj, mazsola
jól összekeverve.
3. dzsem.
A tésztát összedolgozzuk, gyúrjuk
és nyújtjuk, majd egy lefordított pohár segítségével pogácsákat szaggatunk,
amelyeket letakarunk, mert még kelni fognak egy kicsit. Ezután a tésztából kis
kosárkákat formálunk, és mindegyiket megtöltjük mindhárom töltelékkel. Végül
kiolajozott tepsiben megsütjük a töltött kosárkákat.