Hozzávalók: a sárga laphoz: 5 tojás, 13 dkg cukor, 10 dkg
liszt. A barna lapokhoz: 5 tojás, 13 dkg cukor, 7 dkg liszt, 3 dkg kakaó.
A krémhez: 1/2 liter tej, 2 csomag csokoládé-krémpor, 5
tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dkg tojáshab.
A szóráshoz 5 dkg csokoládédara.
Elkészítése: 5 db tojást a 13 dkg
cukorral meglangyosítjuk, és addig verjük, amíg a habverő nyakán megáll.
Óvatosan hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, egy zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük,
megsütjük. enyhén lisztezett deszkára borítjuk. Az 5 tojásból, a 13 dkg
cukorból, a 7 dkg lisztből és a 3 dkg kakaóból ugyanígy készítünk, ugyanekkora
tepsiben két barna lapot. Elkészítjük a krémet: 2 dl tejben elkeverjük a
krémport. Kicsit pihentetjük, hozzáadjuk a cukor 1/3 részét és a maradék tejet.
Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjét a cukor 2/3 részével kemény
habbá verjük.
Kiveszünk belőle 4 dkg-ot, majd a
forró krémbe forgatjuk és kihűtjük. A vajat 10 dkg porcukorral és a 4 dkg
habbal, habosra keverjük. A lapokat megtöltjük. Alul egy barna lap, rákenünk
félujjnyi vastagságú krémet. Rátesszük a sárga lapot, és erre is félujjnyi
krémet kenünk. Erre tesszük a barna lapot. A felső lapot is krémmel vonjuk be.
A krémre ráhintjük a csokoládédarát.
Kockára vágva tálaljuk.