A malac-pecsenye tordai módon
készítve egész Erdélyben kedvelt eledel. Ehhez a sülthöz a hentes boltokban
kilóval mért, nagyobb fajta malacból vegyünk hust. Legjobb ízű, mert nem igen
kövér a tarja. Vagdaljunk tehát fel nyersen tarját vastag szeletekbe, jól
vigyázva, hogy minden egyes darab bőrös legyen. E hust sózzuk meg. Egy nagyobb
lábasba tegyünk tűzre fél kiló zsírt, mely, ha nagyon forró lett rakjuk bele a
pecsenye darabokat. Eközben ügyeljünk reá, hogy erős tűz felett legyen, mert
különben nem lesz ropogós a malac bőre. Ha a szeleteket mind megsütöttük,
rakjuk csinosan hosszú tálban, egymás felébe helyezve, ugy, hogy a bőrös széle
mindegyiknek felül legyen; tegyünk a tálba körül veres-saláta káposztát. Lehető
forrón tálaljuk asztalra.