Hozzávalók: 80 dkg marhahús, só, törött bors, 8dkg zsír, 2 fej
vöröshagyma, 50 dkg zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 kg burgonya,
kakukkfű, 2 dl bor 1 kanál paradicsompüré.
Elkészítése: A hússzeleteket
kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés zsírban mindkét oldalát hirtelen
megsütjük. A burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Tűzálló tálat
megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket,
rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék
burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük
2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés
nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben.