Hozzávalók: 40 dkg darált sertéslapocka, 15 dkg darált füstölt
tarja, 3 zsemle, 1 tojás, 1 evőkanál reszelt hagyma, 1 törött babérlevél, 1
csípet kakukkfű, Borsikafű, 1 nagy fej káposzta, 2 evőkanál olaj, 2 fej
vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 dl fehérbor, 1 mokkáskanál pirospaprika,
szerecsendió, 1 dl paradicsomlé, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A tömör káposzta
nagyobb külső leveleit leszedjük, és forró sós vízben megabáljuk. A nyers és
füstölt húsokat elkeverjük az összemorzsolt áztatott zsemlével, egy tojással, 1
mokkáskanál pirospaprikával, 1 evőkanál reszelt hagymával, a fűszernövényekkel,
szerecsendióval, zúzott babérlevéllel. Összegyúrjuk, hosszúkás pogácsákat
formálunk belőle, két-két káposztalevelet egymásra teszünk, erre helyezzük a
tölteléket, és becsomagoljuk. Egy fej vöröshagymát az olajon üvegesre párolunk,
rátesszük a többi felaprított káposztát, megsózzuk, leöntjük paradicsomlével,
és a töltelékeket egymás mellé ráhelyezzük. A sárgarépát vékony pálcikaformára
felaprítjuk, és egy feldarabolt vöröshagymával együtt rászórjuk. Leöntjük
fehérborral, majd fedő alatt 40 percig főzzük, rövid lével, tejföllel tálaljuk.