Vasi pecsenye 1.
A hússzeleteket jól kiverjük, és
fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Legalább 12 órán át, érleljük a húst,
majd megtöröljük a szeleteket, és paprikás lisztbe forgatjuk. Sózzuk, és forró
zsiradékban sütjük. Reszelt burgonyával tálaljuk.
Vasi pecsenye 2.
Hozzávalók: 4 nagyobb szelet sertéstarja, 8 gerezd fokhagyma,
tej, só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kiskanál pirospaprika, 8 dkg liszt, olaj.
Elkészítése: A sértéstarját kissé
kiverjük, és a szeletek szélét meg az inas részeket bevagdaljuk, nehogy a hús,
sütés közben összeugorjon. 8 gerezd fokhagymával alaposan bedörzsöljük,
szorosan tálba rakjuk, majd annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva
néhány órán át hűtőszekrényben pácoljuk. Utána lecsöpögtetjük, megsózzuk, és
borssal, meg pirospaprikával fűszerezet, lisztbe forgatjuk. Olajban szép
pirosra sütjük, és végül jól lecsöpögtetjük.
Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Vasi
pecsenye 3.
Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb, 2 dl tej, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, só,
bors, pirospaprika
Elkészítés:
A sertéscombszeleteket kikeverjük, besózzuk, és a fokhagymával, borssal
ízesített nyers tejbe beáztatjuk, fél napig hideg helyen állni hagyjuk, majd
paprikás lisztben megforgatjuk, és bő olajban kisütjük. Tört burgonya vagy
párolt rizs illik hozzá.