Vasi pecsenye


Vasi pecsenye 1.

A hússzeleteket jól kiverjük, és fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk. Legalább 12 órán át, érleljük a húst, majd megtöröljük a szeleteket, és paprikás lisztbe forgatjuk. Sózzuk, és forró zsiradékban sütjük. Reszelt burgonyával tálaljuk.

Vasi pecsenye 2.

Hozzávalók: 4 nagyobb szelet sertéstarja, 8 gerezd fokhagyma, tej, só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 kiskanál pirospaprika, 8 dkg liszt, olaj.
Elkészítése: A sértéstarját kissé kiverjük, és a szeletek szélét meg az inas részeket bevagdaljuk, nehogy a hús, sütés közben összeugorjon. 8 gerezd fokhagymával alaposan bedörzsöljük, szorosan tálba rakjuk, majd annyi tejet öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva néhány órán át hűtőszekrényben pácoljuk. Utána lecsöpögtetjük, megsózzuk, és borssal, meg pirospaprikával fűszerezet, lisztbe forgatjuk. Olajban szép pirosra sütjük, és végül jól lecsöpögtetjük.
Petrezselymes burgonyával tálaljuk.

Vasi pecsenye 3.

Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb, 2 dl tej, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika
Elkészítés: A sertéscombszeleteket kikeverjük, besózzuk, és a fokhagymával, borssal ízesített nyers tejbe beáztatjuk, fél napig hideg helyen állni hagyjuk, majd paprikás lisztben megforgatjuk, és bő olajban kisütjük. Tört burgonya vagy párolt rizs illik hozzá.