Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék,
0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt feketebors, 6 dkg paprika, 10 dkg
fokhagyma, 10 dkg zsír
Elkészítés: A fejhúst a bőrkével
együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd
amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom
kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet
közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a fűszereket, a zúzott fokhagymát
‚megsózom ‚majd az egészet alaposan összedolgozom. Vastag hurkabélbe töltöm,
majd gyöngyöző (80 fokos) vízben 30-40 percig főzöm. Onnét kivéve lehűtöm, majd
leszárítom. Hidegen fogyasztó, vagy két napra fel is füstölhető.