Hozzávalók: 1 csirke, 2 db zsemle, 8-10 dkg mandula, 3 dl tej,
2 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, só,
törött bors, gyömbér.
Elkészítése: A csirkét jól
megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő
töltelékkel. A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk,
hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt,
apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, és a két tojás keményre felvert
habját, 1 mokkáskanál őrölt gyömbért, és a csirke belsejébe töltjük. A nyílást
hústűvel lezárjuk, és beborítjuk hajszál vékony szalonnaszeletekkel. Sütőben
lassú tűznél puhára pároljuk. Egy fél órára letakarjuk alufóliával. Ezután
leszedjük róla a fóliát, a szalonnát mellé rakjuk, megkenjük hideg vajjal, és
felső lángon ropogós pirosra sütjük.