Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott sertéskaraj, 5 dkg gomba, 5
dkg sonka, 5 dkg szárnyasmáj, 2 dkg zsír, 1 kis fej hagyma, 1 csomó
petrezselyemzöld, 10 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors,
olaj.
A kicsontozott sertéskarajt
szeletekre vágom, és vékonyra kiverem. Sóval, borssal meghintem.
A gombát, a gépsonkát és a
szárnyasmájat egyforma kockára vágom. Kevés zsírban megpirítom a finomra vágott
hagymát, majd hozzáteszem a gombát, a sonkát és a májat. Állandó keverés közben
készre pirítom. Sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítem.
A sertéskarajszeleteket megtöltöm
a raguval, begöngyölöm vagy félbehajtom, és hústűvel megtűzöm. Lisztbe
forgatom, tojásba mártom, és végül zsemlemorzsában meghempergetem. Bő, forró
olajban szép lassan megsütöm, majd lecsepegtetem a felesleges olajat.
Felszeletelem (hagyhatjuk egészben is, de szeletelve mutatósabb), vegyes
körettel tálalom (sültburgonya, rizs, de lehet zöldség is, mint pl. borsó,
sárgarépa, karfiol).