Hozzávalók: 1 kg csirke, 5 dkg Ráma margarin, 1 dl must, só,
törött bors, 1 dl bor, Jaffa szörp, 30 dkg szőlő, 10 dkg dióbél, 1 csapott
evőkanál liszt, 1 dkg vaj.
Elkészítése: A csirkét
megtisztítjuk kívül belül sóval, borssal bedörzsöljük. Forró margarinban
megforgatjuk, majd öntünk rá 1 dl bort, 1 dl mustot, és kevés víz
hozzáadagolásával, fedő alatt pároljuk. Amikor már kezd puhulni, keverünk hozzá
1 kanál Jaffa szörpöt. Párolás közben többször forgassuk, hogy az ízes mártást
magába szívhassa. Ha már puha, tűzálló tálra fektetjük, teszünk mellé 30-35 dkg
leszemezett szőlőt, 10 dkg dióbelet, és sütőben szép pirosra sütjük.
Amikor tálaljuk, a csirkét kiemeljük, levét egy kanál
liszttel és vajjal besűrítjük,