Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 tojás, 4 evőkanál
kukoricaliszt, 1,5 dl tej, 2 evőkanál zöldpetrezselyem, 1 teáskanál
tárkonylevél, törött fekete bors, só.
A májat megmossuk, megtöröljük,
és a forrásban levő vízbe dobjuk. Ha a megfehéredett májból már nem folyik
véres lé, akkor leszűrjük és ledaráljuk. A kukoricalisztet 2,5 dl forrásban
levő sós vízben addig főzzük, míg az edény falától el nem válik. Langyosra
hűtjük, majd összekeverjük a darált májjal, a habosra felvert tojásokkal, a
tejjel és a fűszerekkel. Bő, forró olajban evőkanállal galuskákat szaggatunk a
masszából, és pirosra sütjük. Salátával vagy bármilyen hideg mártással
kínáljuk.