Tisza-menti legényhús



Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt hús, 25 dkg sertésmáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj, 5 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 kanál paradicsompüré, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan felszeletelt gombát, és szintén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kis kockára vágott füstölt húst, egy kanál paradicsompürét, 1 dl bort, 2 dl vizet, a zöldpetrezselymet és puhára pároljuk. A májat vékony csíkokra vágjuk, forró zsírban hirtelen megsütjük, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a sertéshúshoz, még egyszer összeforraljuk és forrón tálaljuk.