Hozzávalók 4 személyre: A tésztához 40 dkg burgonya, 10 dkg
liszt, 1 dl tej, 1 db tojás, fokhagyma, ízlés szerint, só, bors, majoránna,
olaj a sütéshez.
A töltelékhez: 60 dkg sertés szűzpecsenye, 20 dkg hagyma, 10
dkg szalonna, 1 db zöldpaprika, 20 dkg gomba, 2 db cseresznyepaprika, só, bors,
mustár, ketchup, olaj a sütéshez.
A burgonyalepény elkészítése: A burgonyához hozzáadjuk a
felvert tojást, sót, majorannát, fekete borsot, lisztet és a tejet fokozatosan
hozzáadagolva lágy tésztává keverjük.
A töltelék elkészítése: A húshoz
hozzáadjuk a mustárt, kockára vágott szalonnát, felkockázott gombát, sózzuk,
borsozzuk. Felszeleteljük a hagymát, paprikát, cseresznyepaprikát.
Előmelegített serpenyőbe olajat öntünk. Beletesszük a húst, valamint a
szalonnakockákat és elkezdjük együtt pirítani. Ezután hozzáadjuk a gombát, a
hagymát és tovább pirítjuk. Legvégül következik a paradicsompaprika,
paradicsompüré és a cseresznyepaprika. Az immár elkészült tölteléket egy tálba
rakjuk és kisütjük olajban a burgonyalepényt. Tálalásnál a lepény egyik felére
halmozzuk a tölteléket, majd ráhajtjuk a lepény másik felét. Petrezselyemmel,
uborkával díszítjük.