Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes
szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín,
3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só.
Az őszibarackot meghámozzuk, és a
negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd
hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével,
valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat
ezután leszűrjük a levesből, és tejfölös habarással sűrítjük, majd a felforrt
levest áttörjük. Ismét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a
tejszínnel elkevert tojássárgáját. Jól lehűtjük. Betétként a borban eltett őszibarackot
tesszük bele.