Hozzávalók: 4 szelet
sertés hosszúkaraj, fél kg zöldbab, 5 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, 1 hagyma, 4
dkg szalonna, 2 paprika, 2 paradicsom, 1, 5 dl tejföl, só
Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiverjük, lisztbe mártva forró
zsírban mindkét oldalukat világosra sütjük. A szeleteket kivesszük, és a
megmaradt zsírban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát az apróra vágott
szalonnával, behintjük paprikával, és hozzákeverjük a negyedekre tördelt zsenge
zöldbabot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, megsózzuk, tetejére helyezzük a
hússzeleteket, vizet öntünk alá, és lassú tűzön pároljuk. Amikor a zöldbab
puhulni kezd, hozzátesszük a szeletekre vágott paradicsomot is. Ha a hús és a
zöldbab egészen puha és zsírjára sült, kávéskanál liszttel lehintjük, és a
tejföllel felöntjük. Szükség szerint még vizet is öntünk alája, és egyszer
átforraljuk. Télen, ha konzerv zöldbabból készítjük, párolás közben csak kevés
zöldbablevet adunk a húshoz, és csak a végén tesszük bele a zöldbabot.