Hozzávalók: 8 zsemle, 8 dl tej, 4 dkg vaníliás cukor, 10 dkg
cukor, 8 dkg dió, 2 késhegynyi őrölt fahéj, 1 dl vörösbor, 2 dkg mazsola, 2 dl
tejszín, 2 dkg vaj, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg tejcsokoládé, fél citrom héja.
A tejbe áztatott zsemléket
kinyomkodjuk és áttörjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a cukrot,
a reszelt citromhéjat, a durvára vágott diót és a vörösbort, amibe előre
beáztattuk a mazsolát is. Kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük a
keveréket, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, nagyobb
galuskákat szaggatunk belőle, és olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal
díszítve tálaljuk.