Szilvásváradi rakott zsemle



Hozzávalók: 8 zsemle, 8 dl tej, 4 dkg vaníliás cukor, 10 dkg cukor, 8 dkg dió, 2 késhegynyi őrölt fahéj, 1 dl vörösbor, 2 dkg mazsola, 2 dl tejszín, 2 dkg vaj, 4 dkg zsemlemorzsa, 6 dkg tejcsokoládé, fél citrom héja.
A tejbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk és áttörjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a durvára vágott diót és a vörösbort, amibe előre beáztattuk a mazsolát is. Kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük a keveréket, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Amikor kihűlt, nagyobb galuskákat szaggatunk belőle, és olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.