Hozzávalók: 60 dkg szűzpecsenye, 12 dkg gépsonka, 10-10 dkg
zöldpaprika és vöröshagyma, 8 dkg paradicsom, 5 dkg liszt, 3 evőkanál olaj, 2
gerezd fokhagyma, pirospaprika, törött bors, só.
A húst felszeleteljük,
kiveregetjük, sózzuk, borsozzuk. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott
hagymát, hozzáadjuk a lisztben megforgatott szűzérméket, és a hagymával együtt
pirosra sütjük. Beletesszük a karikára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot,
meghintjük pirospaprikával, ízesítjük zúzott fokhagymával és hozzáadjuk az
ujjnyi vastag vágott gépsonkát. Letakarva puhára pároljuk.
Köretnek kifőzött metélt tésztát adunk hozzá.