Hozzávalók: 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb
csirkecsont is jó), 10 dkg főtt füstölt tarja, vagy comb, 1 dl édeskés tokaji
bor, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Elkészítése: A csirkecsontokat
egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt
füstölt tarját apró kockákra vágom, és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra
vágott petrezselyemzölddel, hozzáadom a tört fokhagymát, és az átszűrt levessel
felengedem. A közben keményre főtt tojást lereszelem és beleteszem a levesbe.
Felforralom, ízlés szerint fűszerezem, végül belekeverem a tokaji bort.
Elkészítési ideje: 50 perc