Hozzávalók: 250 g puha túró, 2 tojás, 40 g vaj, 40 g cukor, 60 g kéreg
nélküli zsemlye benedvesítve (szétmorzsolva), citromhéj, vanília, só, mazsola,
1 evőkanál hámozott mandula - vaj és zsemlyemorzsa a forma kikenéséhez
A csíkokra vágott mandulát száraz edénybe tesszük, megszórjuk cukorral és
karamellizáljuk. Egy tálban kikeverjük a vajat, cukrot és a tojássárgákat,
hozzáadjuk a túrót a citromhéjat, vaníliát, sót és a zsemlyét majd a végén a
tojások felvert habját amibe előzőleg lágyan belekevertük a megmosott mazsolát
és a kihűlt karamelles mandulát. Kivajazott, zsemlyemorzsával kiszórt formában
készre sütjük. Gyümölcssalátával, kompóttal vagy gyümölcsszósszal tálaljuk.