Hozzávalók: 250 g vaj, 500 g sima liszt, 1 pohár joghurt, 200 g
füstölt sajt, 1 nagyobb hagyma, mustár, 4 tojás, 2 pirospaprika, só, kari
fűszerkeverék, bors
A vajat, lisztet, joghurtot sima
tésztává dolgozzuk, és állni hagyjuk 24 óráig. Utána kinyújtjuk, hogy ne legyen
túl vastag. Magasabb tepsiszerű edénybe tesszük, vigyázva arra, hogy a szélei
magasan legyenek. Megkenjük mustárral, rárakjuk a karikára vágott hagymát és
rárakjuk a felvágott pirospaprikát. Előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15
percnyi sütés után a félig sült tésztára ráöntjük a reszelt sajttal elkevert
tojást, melyet fűszerezünk. A kalácsot megsütjük. Hidegen és melegen is
tálalható.