Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamell (kb. 4-5 szelet), 10 dkg sonka,
10 dkg sajt, 4 dkg vaj, só, curry, 20 dkg őszibarack kompót. A panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa. Olaj a sütéshez, gyümölcs a díszítéshez. A körethez:
burgonya, olaj, vaj, só, köménymag.
Elkészítése: A húst kiklopfoljuk és kiterítjük. Sózzuk és hintünk rá
curry-t, pirospaprikát. Minden szeletre ráteszünk sonkát, lapkasajtot, vajat,
őszibarackot, majd ráhajtjuk a hús szélét a sonkára, és az egészet feltekerjük.
Ezután a hústekercset bepanírozzuk, de a szélekre vigyázzunk, nehogy kifolyjon
a töltelék. Bő olajban kisütjük.
Köretkészítés: Egy tepsit kikenünk olajjal, beletesszük a felszeletelt
krumplit. Megszórjuk sóval, köménymaggal és vajdarabkákkal, majd sütőben 20
percig sütjük. Tálalásnál a húst vastagon felszeleteljük, és hurkapálcikára
feltűzdelt gyümölcsökkel díszítjük. (cseresznye, kiwi, mandarin).