Mártogatók



Almás dip

Hozzávalók: 2 pohár fehér joghurt, 1 krémsajt, 2-3 alma, 2 kanál méz
A joghurt egy részébe belekeverjük a sajtot, hozzáadjuk a többi joghurtot, reszelt almát. Mézzel ízesítjük és hagyjuk kihűlni. Száraz keksszel, babapiskótával tálaljuk.

Epres dip

Hozzávalók: 2 pohár joghurt, 125 g túró, 150 g eper, 1 evőkanál porcukor, vaníliás cukor
A joghurtot szétturmixoljuk a túróval és az eperrel. Lehűtjük, és épp eperszemekkel díszítjük. Aprósüteménnyel, babapiskótával tálaljuk.

Gombás dip

Hozzávalók: 2 pohár joghurt, 1 db ömlesztett sajt (gombás), 100 g savanyított gomba, petrezselyemzöld
A joghurtot habosra keverjük a sajttal, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, megszórjuk petrezselyemzölddel.
Friss zöldséggel, sós sajtos süteménnyel tálaljuk.

Sonkás dip

Hozzávalók: 2 pohár joghurt, 1 db nagyobb ömlesztett sajt, 50 g gépsonka vagy sonkás szalámi
A joghurt egy részét szétkeverjük az apróra vágott sonkával, hozzákeverjük a maradék joghurtot, petrezselyemzölddel díszítjük. Friss karalábéval, sárgarépával vagy káposztával tálaljuk.