Hozzávalók 1 tálcához: 40 dkg rétesliszt, 4 dkg cukor, 1 db tojás, 3 dkg
vaj, 1 dl tej,1 dkg élesztő, 1 csipet só. A töltelékhez: 5-5 dkg dió és mák
darálva, kevés tej, vaníliás cukor.
Elkészítése: Először a tésztához való kovászt készítjük el úgy, hogy
tejben pici élesztőt morzsolunk. Ezután beleöntjük a lisztet egy tálba,
hozzáadjuk a tojást, sót, csipet cukrot apránként a kovászt és kézzel jól
összedolgozzuk. A tészta akkor jó, ha leválik az edény faláról. Ezután 1 órát
kendő alatt pihentetjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. Diós: dió,
cukor, tej. Mákos: mák, dió, tej. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, és
egyenként átgyúrjuk őket. A kidolgozott tésztát meglisztezzük, kinyújtjuk,
derelyeszaggatóval félbe, negyedekbe, nyolcadokba vágjuk. A tölteléket a
tésztaszeletek szélesebb részébe tesszük, és félhold alakúra feltekerjük. A
kifliket tepsibe helyezzük, megkenjük tojással és aranybarnára sütjük.