Hozzávalók: 4 db fácánmell,
törött bors, szerecsendió, bazsalikom, 12 dkg vaj. 2 dl tejföl, 2 db
tojássárgája, 1 csomó metélőhagyma, 12 dkg sajt, 40 dkg körte, 1 db citrom, 1
dl vörösbor, 40 dkg áfonya, 5 cl konyak, só
Elkészítés: A fácánmelleket
kicsontozzuk, bőrét eltávolítjuk. Sóval, őrölt fehérborssal, reszelt
szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét
oldalát megsütjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, és a fácánmelleket beletéve
sorba rendezzük. Keverőtálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tojássárgáját, az
apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén megsózzuk és
összekeverjük. Ezzel a melleket bevonjuk, és sütőbe tolva szép pirosra sütjük.
A meghámozott körtét félbevágjuk, citrommal bedörzsöljük, és vörösborban puhára
pároljuk. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel a körtét megtöltjük, majd
kikent sütőlapra ültetjük és a sütőbe téve, jól átforrósítjuk, Az elkészült
fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal
tálaljuk.