(5-6 személyre)
Hozzávalók: 40 dkg liszt 50 dkg
savanyú káposzta, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 nagy fej
vöröshagyma, őrölt kömény, só
Elkészítés: A megmosott,
meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és
kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd
bele a galuskát, s ha megfőtt, szűrd le. Az apróra kockázott vöröshagymát tedd
a felforrósított olajra, s amikor már üveges, tedd bele a kinyomkodott savanyú
káposztát is. Kevergetve pirítsd, ízesítsd őrölt köménnyel, majd párold puhára.
Egy kiolajozott tepsi aljára terítsd a galuska felét, erre halmozd a káposztát,
majd arra a maradék galuskát. Locsold meg a tejföllel, és forró sütőbe téve
süsd, míg a teteje megpirul.