Hagymás halkrém



Hozzávalók: 2 kisebb hagymás pácolt hering, 1 evőkanál ecetes hagyma, 2 tojás, 10 dkg vaj, 1 közepes nagyságú alma, 0,5 dl tejszín, 1 csokor snidling, só, cukor, őrölt fehér bors, ízlés szerint
A halat gerincétől megfosztom, majd nagyon apróra vágom az ecetes hagymával együtt. A tojást keményre főzöm, és meghámozva lereszelem. Az almát meghámozom, és ugyancsak lereszelem. A gőzön felpuhított vajat habosra keverem a tejszínnel, majd hozzáadom a halat, a reszelt tojást, az almát és az ecetes hagymát. Ízesítem sóval, a cukorral és az őrölt fehér borssal, végül belekeverem a nagyon finomra vágott snidlinget is. Üvegtálra halmozom, villával kicifrázom, és lefedve hűtőszekrényben kifagyasztom.
Fehérkenyér-szeletekre kenve a legfinomabb.