Hozzávalók: 2 kisebb hagymás
pácolt hering, 1 evőkanál ecetes hagyma, 2 tojás, 10 dkg vaj, 1 közepes
nagyságú alma, 0,5 dl tejszín, 1 csokor snidling, só, cukor, őrölt fehér bors,
ízlés szerint
A halat gerincétől megfosztom,
majd nagyon apróra vágom az ecetes hagymával együtt. A tojást keményre főzöm,
és meghámozva lereszelem. Az almát meghámozom, és ugyancsak lereszelem. A gőzön
felpuhított vajat habosra keverem a tejszínnel, majd hozzáadom a halat, a
reszelt tojást, az almát és az ecetes hagymát. Ízesítem sóval, a cukorral és az
őrölt fehér borssal, végül belekeverem a nagyon finomra vágott snidlinget is.
Üvegtálra halmozom, villával kicifrázom, és lefedve hűtőszekrényben
kifagyasztom.
Fehérkenyér-szeletekre kenve a
legfinomabb.