Kacsasült vöröskáposztával és knédlivel



Kacsasült (Pečená kachna)

Hozzávalók: 4 db. kacsacomb, só, fehér bors, köménymag, majoránna, sör a sütéshez.
A kacsacombokat megtisztítjuk, valamint a felesleges zsíros részeit eltávolítjuk, kb. 1,5 óra alatt, időnként sörrel meglocsolva sütőben ropogósra sütjük.

Vöröskáposzta (Červené Zelí)

Hozzávalók: 1 kg fejes vöröskáposzta, 10 dkg húsos szalonna, 1 db. közepes nagyságú vöröshagyma, 10 dkg olaj, 10 dkg finomliszt, kristálycukor, ecet (50 cl cukor - 50 cl ecet), só, köménymag.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, felöntjük vízzel, megsózzuk, megszórjuk köménymaggal, és puhára főzzük. A szalonnát valamint a hagymát finomra vágjuk, megpirítjuk, rászórjuk a lisztet, és még egy kicsit tovább pirítjuk, majd besűrítjük vele a káposztát. Sóval, ecettel és cukorral ízesítjük, ismét kissé átfőzzük.