Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 dkg
élesztő, 2 tojás, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 15 dkg zsír, 25 dkg lekvár.
Elkészítése: A liszt közepébe
mélyedést készítünk, 2 dl langyos tejet öntünk bele, belemorzsoljuk az
élesztőt, 2 dkg cukorral, és egy kissé megkelesztjük. Most a kovászba keverjük
a tojássárgákat, és sót, a többi tejet, és az egészet fakanállal kb. 10-15
percig verjük. Egész gyenge, lágy tésztát kapunk. Melegített fedővel lefedjük,
és 3 óráig kelesztjük. Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját, még
néhány percig kelesztjük. A tükörtojássütőben zsírt melegítünk, zsíros kanállal
a tésztából beleszaggatunk, és nem túl gyorsan, hogy a közepe is megsüljön,
mindkét oldalát megsütjük. Cukorral meghintve, lekvárral melegen tálaljuk.