Cseh túrós bukta



Hozzávalók: 30 dkg túró, 25 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 5 tojás, 50 dkg liszt, 1 dl tej.
Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1 evőkanál cukorral, az olvasztott vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen néhány óráig kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe töltjük a túrókrémet. A túrókrém: a szitán áttört túrót 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával, 3 egész tojás keményre vert habjával, a mazsolával habosra keverjük. A krémet körülvevő tészta tetejét megkenjük tojássárgájával, és zsírozott sütőlemezre egymás mellé ültetve a tésztát szép pirosra megsütjük