Hozzávalók: 30 dkg túró, 25 dkg
cukor, 10 dkg mazsola, 3 dkg élesztő, 5 dkg vaj, 5 tojás, 50 dkg liszt, 1 dl
tej.
Elkészítése: Az élesztőt langyos
tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, 1 tojássárgájával, 1
evőkanál cukorral, az olvasztott vajjal, jól bedagasztjuk, és langyos helyen
néhány óráig kelesztjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval
kiszúrjuk, és a kerek lapok közepébe kilós súllyal mélyedést nyomunk, ebbe
töltjük a túrókrémet. A túrókrém: a szitán áttört túrót 20 dkg porcukorral, 1
tojássárgájával, 3 egész tojás keményre vert habjával, a mazsolával habosra
keverjük. A krémet körülvevő tészta tetejét megkenjük tojássárgájával, és
zsírozott sütőlemezre egymás mellé ültetve a tésztát szép pirosra megsütjük