Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 10
dkg reszelt Ilmici sajt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 gerezd
fokhagyma, 1-1 mokkáskanál rozmaring és bazsalikom, ízlés szerint só és törött
fekete bors.
Elkészítés: A csirkecombokat
megmosom, letörölgetem, és a forgóknál bevágom (nem kell teljesen elvágni). A
paradicsompüréből az olajjal, a sóval, a borssal, a többi fűszerrel és a
tisztított, zúzott fokhagymával mártást keverek, és azzal a combok mindkét
oldalát bekenem. A húsokat tűzálló tálra fektetem, és lefedve előmelegített,
forró sütőben 25 percig sütöm. Amikor kiveszem, rászórom az összes reszelt
sajtot. Újból befedem, és még 15 percre visszateszem a sütőbe. Végül leveszem a
tál tetejét, és addig pirítom, amíg a sajt színesedni kezd. Nem szabad barnára
sütni, mert keserű lesz. Párolt rizst és salátát kínálok hozzá. (Hagymás
paradicsomsalátával a legfinomabb!)
Elkészítési ideje: 50 perc