Hozzávalók: 5 db tojás, 10 dkg kristálycukor, 2,5 dkg kakaó, 0,5 dl
tejszín + 2 db habfix, kókuszreszelék sütőpapír
Először szétválasztjuk a tojás sárgáját és fehérjét. A fehérjébe egy
csipet sót teszünk, mert így könnyebb kemény habbá verni. A kemény habhoz
hozzáadjuk a sárgáját, a cukrot és a kakaót, majd óvatosan elkeverjük. Kiöntjük
a sütőpapírral bélelt tepsibe, 190 fokra felmelegített sütőben pontosan 7
percig sütjük. Vigyázat! Ha tovább sütjük, kiszárad a tészta. A tejszínt
habfixálóval verjük fel. Kétharmad részét a tekercs belsejébe kenjük, a maradék
egyharmadot kívülről kenjük rá. A óvatosan feltekerjük a tésztát, vigyázva
arra, hogy ne tapadjon a sütőpapírra. Ahol ragad, elvágjuk késsel (a papírt is
megvajazhatjuk). A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tekercset hosszú élű késsel
mindkét oldalról. Ezután megszórjuk kókuszreszelékkel. A papírra is szórunk egy
kicsit, mert ezen a papíron fogjuk körbe-körbe forgatni. Ezután megint bekenjük
tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel, de lehet reszelt dió is. Ha
becsomagoltuk a papírba, hűtőszekrénybe tesszük. 3 napig is eláll.