Hozzávalók: 80 dkg darál hús
(fele sertés, fele marhahús legyen), 3 zsemle, 3 dl tej, 1 reszelt hagyma, 2
zöldpaprika, 1 tojás, só, törött bors, reszelt gyömbér, koriander, 2 dl tejföl,
1 kiskanál mustár, 1 kiskanál ketchup, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem,
metélőhagyma.
A húsokat összekeverjük a tejben
áztatott, kifacsart zsemlékkel, a reszelt hagymával, az apróra vágott
zöldpaprikával, a tojással, 2 kanál tejföllel, sóval, borssal, őrölt
gyömbérrel, és korianderrel. Alaposan összegyúrjuk, pogácsákat formálunk
belőle, forró olajban kisütjük, és előmelegített tűzálló tálra rakjuk. Két
evőkanál tejfölt elkeverünk egy kis reszelt hagymával, egy gerezd zúzott
fokhagymával, sóval, borssal, és minden pogácsa tetejére teszünk egy
kiskanállal belőle. Meghintjük zöldpetrezselyemmel kevert metélőhagymával.