Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 2
közepes burgonya, 2 tojás, 20 dkg juhtúró, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl
tejföl, só, őrölt bors.
Az elkészítés módja: A lisztből, a nyersen
lereszelt burgonyából, a tojásból, kevés só és bors hozzáadásával,
galuskatésztát készítünk, és forrásban lévő, bő vízben, kanállal beleszaggatva
kifőzzük. A galuska akkor van készen, ha feljön a víz felszínére. Ha megfőtt,
leszűrjük. A felkockázott füstölt szalonnát kisütjük, kiszedjük a zsírból,
tepsiben vagy alkalmas jénai tálban a galuskát, a juhtúrót és a szalonnát
összekeverjük, a tetejére tejfölt teszünk, megöntözzük a szalonnazsírral, és
sütőben készre sütjük.