Hozzávalók: 1
kg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, kb. 30 dkg liszt, 75 dkg
burgonya, 1 tojás, só, bors, sáfrány, pirospaprika
A felkockázott szalonnát megpirítom, és
pirospaprika hozzáadása után beleforgatom a kimosott savanyú káposztát.
Kevergetve párolom fedő nélkül szép szálkásra. A megtisztított burgonyát
nyersen lereszelem, galuskatésztát készítek annyi liszttel, amennyit felvesz,
közben hozzákeverem a tojást, és sóval, sáfránnyal fűszerezem. Forró vízbe
szaggatom, megfőzöm és leszűröm. A két ételt egy nagyobb tálban összeállítom.
Később, ha újramelegítés közben átpirítom, még finomabb.
Elkészítési idő:
kb. 45 perc
Jó tanács: A
sárga színű sáfrány azért kell, hogy a galuska színe ne barnuljon meg a nyers
krumplitól.