Hozzávalók: 4 db szárított
zsemle, 2 dl tej, 5 dkg zsír, 40 dkg liszt, 2 db reszelt főtt burgonya, 1 dkg
élesztő, só.
Elkészítése: A zsemléket kockára
vágunk, zsírban megpirítjuk, majd tejjel meglocsoljuk. A lisztből a tojásokkal
és egy kevés langyos sós tejjel kevert vízzel, valamint a reszelt főtt burgonyával,
gyenge galuskatésztát készítünk. Hozzákeverjük a pirított zsemlekockákat és
tejben megfuttatott élesztőt. Kicsit pihentetjük, majd tiszta konyharuha egyik
oldalát megzsírozzuk, rátesszük a tésztát, henger alakura formázzuk és
feltekerjük. Végeit megkötözzük, és sós forró vízben 35 percig főzzük. Ezután
lecsorgatjuk, kibontjuk a konyharuhából, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.