Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 10-20 dkg élesztő, 2 kávéskanál házi
Vegeta pótló, 3 púpozott evőkanál őrölt napraforgó (esetleg darált dió), 5
evőkanál zsemlemorzsa, 1 kávéskanál őrölt kömény, kevés majoránna, 1 gerezd
összenyomott fokhagyma, petrezselyem zöldje apróra vágva, pici só, pirospaprika
Egy kis lábasban elmorzsoljuk az élesztőt, és kb. 4 dl hideg vizet öntünk
rá. A vöröshagymát megpároljuk. A felkavart vizes élesztőt hozzáöntjük a
megpárolt hagymához, felfőzzük forrásig, s még néhány percig. Állandó kavarás
mellett beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd a tűzről levéve belekeverjük a
napraforgót (diót), a fűszereket, a petrezselyem zöldjét, fokhagymát, ízlés
szerint pici sót (ha kell), kicsit még főzzük. Hidegen, barna kenyérre kenve
fogyasztjuk.