Tészta: 0,5 l tej, 1,5 pohár
daraliszt (nem dara), 1 ev. kanál cukor, 10 g élesztő, 2 tojás, csipet só
Töltelék: lekvár, túró, tejföl
Az élesztőt a cukorral, kevés tejjel és liszttel felfuttatjuk. A kész
kovászt összedolgozzuk a maradék tejjel, liszttel, tojással és a csipet sóval
és hagyjuk megkelni.
Ehhez a tésztához egy olyan palacsintasütőt használnak, mint amibe tükörtojást
lehet sütni, tehát nem egyenes az alja, hanem három vagy négy kör alakú
bemélyedés van rajta. A kizsírozott (olajozott) sütőedény minden mélyedésébe
egy merőkanálnyi tésztát teszünk, mérsékelt tűznél sütjük úgy, hogy ne csak a
széle legyen sült, hanem a közepe is. (Úgy fordítjuk meg, hogy a villát
beleszúrjuk a tészta szélébe.)
A még meleg tésztát lekvárral megkenjük, megszórjuk szétmorzsolt túróval,
és a tetejére egy evőkanál sűrű tejfölt teszünk.
Ez a tészta hasonlít a palacsintára, csak kissé vastagabb.