Hozzávalók: 500 g rétesliszt, 20 g élesztő, 1 db. tojás, 3 dl tej, 3 db.
tojás, 1 db zsömle, só, olaj a kenéshez.
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe
belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A
lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni
hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát
kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét, és ismételten
kelni hagyjuk. A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra
gyúrjuk, és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig
főzzük. 10 - 10 percig egy - egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeljük a vízből,
villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével
karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)