Hozzávalók: 1 kis doboz fekete
kaviár, 10 dkg vaj, 1 kis diónyi fej vöröshagyma, 2 evőkanál citromlé,
késhegynyi reszelt citromhéj, só és cukor, salátalevelek
A megtisztított vöröshagymát
fokhagymaprésen keresztülnyomom vagy lereszelem, és összekeverem a vajjal, a
citromlével, citromhéjjal, a sóval és a cukorral. Ha már habos, a kaviárt
óvatosan beledolgozom. A masszát egy szögletes formába tömöm, lefedem, és a
hűtőszekrényben jól kifagyasztom. Tálalás előtt kiborítom a formából, és
fogazott késsel szeleteket vágok belőle. Megmosott, leszárított
salátalevelekkel leterítek egy lapos tálat, vagy kis tálcát, és sorban, félig
egymásra teszem a kaviáros vajszeleteket. (A tál alá teszek egy nagyobb tálat,
amit körberakok jégkockával. Ez mindvégig hűti a szeleteket, amelyek nem
olvadnak meg.) Pirított kenyérszeletkéket kínálok mellé.