Hozzávalók: 0,5 kg előfőzött pacal, 15 dkg füstölt tarja, 1 szál
sárgarépa, 1 szál zöldség, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 3 ek olaj, 1 ek
liszt, 2 dl tejföl, só, bors, majoránna, 1 kk. mustár, 1 csokor
petrezselyemzöldje, fél citrom
A tarját megfőzöm, és kihűlés
után metéltre vágom. A pacalt felcsíkozom, a zöldségekkel együtt sós vízben
felteszem főni. A zöldségeket mikor megpuhultak, kiveszem és julienne-re szelem
(metélt). Az apróra vágott hagymát egy ek olajon sárgára pirítom, hozzáadom a zúzott
fokhagymát és a megfőtt pacalt. Sózom, borsozom, majoránnázom, reszelt
citromhéjat, citromlevet teszek hozzá, és kevés vízzel negyed óráig párolom. A
maradék olajból és a lisztből barna rántást készítek, amelyet felengedek a hús
főzőlevével. Minden eddigit összekeverek, kiegészítem kb. másfél liternyire,
megszórom petrezselyemzölddel és forrón tálalom. A tányéron tejfölözöm.