Hozzávalók: 60 dkg marhahátszín, só, törött bors, 40 dkg zsír, 1 fej
hagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, pirospaprika, 40 dkg sárgarépa, 5 dkg
zeller, 5 dkg konzervzöldborsó, 1 evőkanál olaj, zöldpetrezselyem.
A megmosott húst felszeleteljük, kiveregetjük, széleit bevagdossuk,
megsózzuk, megborsozzuk, és felhevített zsiradékon mindkét oldalról
megpirítjuk, majd meleg helyre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk
az apróra vágott hagymát, majd hozzátesszük a paradicsompürét és megszórjuk
pirospaprikával, felöntjük forró vízzel, s visszarakjuk bele a hússzeleteket.
Puhára pároljuk. Az apró kockára vágott sárgarépát és zellert a zöldborsóval
együtt, a felhevített olajra dobjuk, összekeverjük, és egy kevés vízzel
megpároljuk. Végül a húshoz keverjük és megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.