Hozzávalók: 1 liter
savanyú-káposztalé, 1 ek libazsír, 1 ek liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 40 dkg
savanyúkáposzta, 30 dkg füstölt libahús, 1 cikk fokhagyma, kevés bazsalikom, 1
dl tejföl, só, bors
Elkészítése: A húst főni tesszük,
és mikor puhulni kezd, bezöldségeljük, hozzátesszük a savanyúkáposzta leszűrt
levét. Ha kész, a zöldséget és a húst kivesszük.
Libazsírral vékony barna rántást
készítünk, teszünk bele egy fél fej finomra reszelt vöröshagymát, de nem
pirítjuk meg, csak átforgatjuk.
A rántást hideg vízzel
felengedjük, a leveshez öntjük, ezután a káposztát beletesszük, majd kevés,
finomra vágott bazsalikomot, 1 dl tejfölt keverjünk el benne. Tegyük vissza a
felaprózott húst és felszeletelt zöldséget, lobbantsuk fel és kész.