Hozzávalók: 1 liter savanyú
káposztalé, 1 ek libazsír, 1 ek liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 40 dkg
savanyúkáposzta, 30 dkg füstölt marha- vagy libahús, 1 cikk fokhagyma, kevés
bazsalikom, 1 dl tejföl, só, bors
Elkészítése: A húst főni tesszük,
és amikor puhulni kezd, bezöldségeljük, hozzátesszük a savanyúkáposzta leszűrt
levét. Ha kész, a zöldséget és a húst kivesszük.
Libazsírral vékony barna rántást
készítünk, teszünk bele egy fej apróra vágott vöröshagymát, de nem pirítjuk
meg.
A rántást hideg vízzel
felengedjük, a leveshez öntjük, és ezután a káposztát jól elkeverjük, majd
beletesszük a levesbe, és főzzük 10 percig.
A levest sózzuk, borsozzuk, és
adjuk hozzá egy gerezd fokhagyma kinyomott levét, majd kevés, finomra vágott
bazsalikomot. 1 dl tejfölt keverjünk el benne. Tegyük vissza a felaprózott húst
és felszeletelt zöldséget, lobbantsuk fel és kész.