90 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 1,5 kg savanyú
káposzta, 1,5 kg lapocka vagy comb, 3 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál
pirospaprika, 2 evőkanál liszt, 6 dl tejföl, 3 evőkanál zsír, 1 mokkáskanál
őrölt köménymag, 2-3 zöldpaprika és ugyanennyi paradicsom (mirelit is lehet),
vagy 3-4 evőkanál lecsókonzerv és só.
A húst diónyi kockákra vagdaljuk.
Másfél evőkanálnyi zsíron sárgára fonnyasztjuk a tisztított és apróra metélt
vöröshagymát. A húst rádobjuk, és hirtelen, erős lángon megpirítjuk. Megszórjuk
a pirospaprikával, aláöntünk 2 pohár vizet. Fedő alatt, időnként megkeverve,
félpuhára főzzük. Közben a levétől lecsöpögtetett káposztát a maradék zsíron
megpirítjuk, majd a leszűrt levet 2 dl vízzel kiegészítve aláöntjük. Fedő alatt
a káposztát is félpuhára pároljuk. Ha a hús is, a káposzta is félig kész, a
kettőt összeöntjük, és együtt pároljuk a teljes puhulásig. Hozzáadjuk a
szeletekre vágott és kicsumázott zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot
(vagy a lecsót), és lisztes tejföllel (amelyet fél dl vízzel simára kevertünk)
behabarjuk. Összeforraljuk, és a maradék tejföllel leöntve, paradicsomszeletekkel
díszítve tálaljuk.