Hozzávalók: 2 kisebb csirke apróléka máj nélkül, 1 nagy
fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 2
zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 teáskanál szárított csombor, 1 teáskanál
pirospaprika, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés: A vöröshagymát apróra
vagdalom, és az olajon üvegesre sütöm, majd a tűzről félrehúzva belekeverem a
pirospaprikát. Rádobom a megtisztított és kis darabokra vágott csirkeaprólékot.
Hirtelen, erős lángon lepirítom, majd hozzáadom a megmosott, kicsumázott és
felkarikázott zöldpaprikát és az átmosott, apróra metélt savanyú káposztát.
Megsózom, megborsozom, beleszórom a csombort, és fedő alatt - először a saját
levében - párolom néhány percig, majd apránként kevés forró vizet aláöntve
félpuhára párolom. Beleteszem a hámozott, szeletelt paradicsomot és 1 dl
tejfölt. Ezután készre párolom. Időnként megkeverem. Tálaláskor lelocsolom a
tetejét a maradék tejföllel, úgy teszem az asztalra.
Elkészítési ideje: 50 perc