Hozzávalók: 1 kg kövér disznóhús,
2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 fej hagyma, 2 szál rozmaring, 2 csésze reszelt
torma, 1 csésze tejföl vagy tejszín, 2 ek. liszt, só, ecet
Elkészítése: A disznóhúst a
leveszöldséggel és rozmaringgal enyhén sós vízben puhára főzzük, majd
leszűrjük.
A reszelt tormát a liszttel
megfonnyasztjuk, majd fokozatosan feltöltjük a leszűrt lével.
Jól összefőzzük, tejfölözzük, és
a szeletekre vágott húsra forrón ráöntjük.
Változatok: Disznóhús helyett
készülhet ürühússal és szalonnával is. Egyes vidékeken vízzel higított savanyú
káposztalével főzik, és disznóhús helyett bárányhúst és szalonnát vagy velőt,
esetleg véres hurkát használnak, negyedelt krumplit is főznek bele.