Hozzávalók: személyenként 1
padlizsán, 8 dkg kemény sajt-lehetőleg parmezán-, liszt, tojás, szódavíz, só,
és zsír.
Készítése: a padlizsánt a héjával
együtt karikákra vágjuk, megsózzuk, és ha barna a magja, ferde deszkára
helyezve valamivel lenyomtatjuk, és fél óráig hagyjuk csurogni. Lisztben
megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát megmártjuk, de nem hagyjuk benne
sülni, hanem azonnal kivesszük. Tojásból, lisztből, szódavízből, sóból, reszelt
sajttal palacsintaszerű tésztát készítünk. Az olajba mártott padlizsánt
tányérra tesszük, beborítjuk egy ugyanolyan méretűre vágott sajtszelettel,
ráteszünk egy másik olajba mártott padlizsánszeletet, lenyomva összeragasztjuk,
majd a palacsintatésztába mártjuk, és bő zsírban átsütjük, utána megpirítjuk.
Körítése: párolt mángold,
csillagtök, zöldbab, karfiol, mellé uborkasaláta, csillagtöksaláta, leveles
saláták.
Tálalása: a tál közepére
szabályos alakzatban helyezzük el a bundás padlizsánt, köré rakjuk a párolt
zöldségeket. Díszítésül a mellé adott
saláta száraz darabjait tegyük a szeletek tetejére, vagy szórjuk be az egész
tálat, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, esetleg tűzdeljünk közé
levélpetrezselymet.
Ital: szénsavas üdítő italok,
Rizlingszilváni, Ezerjó, sör.