Hozzávalók: Húsleves, finomfű,
lestyán, kevés hagyma, borsment, petrezselyemzöldje
A húsgombóchoz: 25 dkg marhahús,
25 dkg disznóhús, 2 tojás, 2 tojásos metélt tészta, só, majoránna, rozmaring,
zsálya
Az örmény halotti tor levese.
Hasonló a román húsgombóc leveshez.
Elkészítése: Húslevest készítünk,
és tovább ízesítünk lestyánnal. Húsgombócot főzünk bele, majd a külön kifőtt metélt
tésztát is hozzáadjuk, mindkettőből sokat.
Húsgombóc készítése: A levesből
kivett főtt marha- és disznóhúst ledaráljuk, kevés reszelt hagymával, sóval,
borsmentával, petrezselyemzölddel, kevés kaporral, majoránnával, rozmaringgal,
zsályával kis gombócokat készítünk.