Hozzávalók: 2-3 fogoly, 1,5 kg
borjúcsont, 50 dkg vegyes zöldség, 10 dkg lencse, 1 kis fej hagyma, 1 db
babérlevél, 20 dkg gomba, 3 dl tejszín, törött bors, 2 tojássárgája, 5 dkg
rizs, 5 dkg zsír, só, bors
Elkészítése: A csontból jól
fűszerezett levest készítünk, majd leszűrjük. Ebben a megtisztított foglyokat
puhára főzzük, a levesből kivesszük, kicsontozzuk, felszeleteljük, és tálalásig
félretesszük. Az átszűrt leves felében lassú főzéssel puhára főzzük az előző
nap beáztatott lencsét. A leves másik felében rizst főzünk puhára, amint
megfőtt, áttörjük és hozzáadjuk a megfőtt lencseleveshez. A gombát apró
kockákra vágjuk és megpároljuk. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük, és a
forró leveshez adjuk a fogoly húsával és a gombával együtt.
Megjegyzés: Egyszerűbb házaknál a
foglyokat félbe vágva tálalták.