Hozzávalók: 4-5 keménytojás, 1
fej hagyma, 1 ek majorságzsír, 10 dkg libamáj, 10 dkg libatepertő, 1 kávéskanál
vágott petrezselyem, kevés liszt, paprika, bors, só
Elkészítése: A tojást villával
apróra törjük, elmorzsoljuk. A hagymát finomra reszeljük. A tojáshoz hozzáadjuk
a hagymát, a tepertőt, sót, borsot és a paprikát.
Jól elkeverjük és a tálban formát
adunk neki, majd ráfektetjük a felszeletelt és megpirított libamájat, melyet
sütés előtt liszttel megszórtunk.
Hűtve tálaljuk, paprikával,
zöldpetrezselyemmel díszítve.
Megjegyzés: Kacsamájjal is
készíthető. Rendkívül ízletes, ha jól kifagyasztott saját zsírjával - melyben a
máj sült - tálaljuk fel.